default_mobilelogo

Diaconie en zorg voor elkaar

“Wat de kerk vandaag het meest nodig heeft, is het vermogen om wonden te helen en om de harten van de gelovigen aan te wakkeren, gecombineerd met nabijheid en meevoelen.

Ik beschouw de kerk een beetje als een veldhospitaal net na een slag. Het heeft geen zin om aan een zwaargewonde te vragen hoe hoog zijn cholesterolgehalte is en hoe het zit met zijn suikerspiegel. Je moet eerst zijn wonden helen, pas daarna kun je over de rest praten. Wonden helen, wonden verzorgen ... en je moet van onderaf beginnen. (...)

Daarom moeten kerkbedienaren wezenlijk bedienaren van de barmhartigheid zijn.”

Paus Franciscus, 
Uitspraak uit een interview van Antonio Spadaro met de paus, in Streven van november 2013.

(lees hier het hele interview:http://www.streventijdschrift.be/artikels/13/SpadaroInterviewFranciscus.htm)

 

In onze plaatselijke katholieke gemeenschap in Leerdam en omgeving willen wij graag met elkaar de “bediening van deze barmhartigheid” direct in onze dagelijkse meest nabije omgeving vorm geven, zoals onze huidige Paus Franciscus dat bedoelt.

Om deze zorg voor en met elkaar vorm te geven, is in de locale Leerdamse katholieke gemeenschap een groepje mensen actief, die zich specifiek richten op deze vorm van hulpverlening. Zij hebben in samenwerking met de Parochiele Caritas Instelling (PCI) Vianen een PCI locatie Leerdam gevormd om deze ondersteunnig te kunnen concretiseren en professioneel te kunnen verlenen. De PCI in Vianen staat bestuurlijk los van het parochiebestuur en heeft inmiddels veel ervaring opgedaan met deze vorm van hulpverlening, waarvan wij in Leerdam profijt kunnen hebben.

Hebt u vragen of informatie voor deze groep, dan verzoeken wij u om dit kenbaar te maken via het volgende emailadres:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Indien u uw contactgegevens in uw email vermeld, dan zal er iemand uit deze groep zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Voor meer informatie over de PCI kunt u hun website bezoeken via de volgende link: http://www.pcivijfheerenlanden.nl

Ook als u de activiteiten van deze diaconaatsgroep financieel wilt ondersteunen, dan kunt u uw gift kenbaar maken aan deze groep via het bovengenoemde emailadres.